Open menu

6 juli 2016, Rotterdam met Simone Taapken-van Drenth

Op tijd de deur uit, 2 uur rijden naar Rotterdam.
Om 11.00 staan we bij de moeder van Simone voor de deur. Simone heeft 2 voorstellen, met de tram lijn 10 een Citytour of een rondleiding op de MS Rotterdam  We kiezen voor de hop on, hop off citytour met lijn 10 door de stad.
We rijden naar de Spido, parkeren de auto in de parking en lopen naar de tramhalte.

tramOver lijn 10
Lijn 10 is al meer dan 25 jaar de toeristische zomertramlijn van Rotterdam. Vanuit de prachtige historische trams reis je langs de mooiste plekken van de stad. Ga mee en bekijk het nieuwe centraal station van Rotterdam, de Markthal, de Euromast, de kubuswoningen, de erasmusbrug, de Coolsingel, het prachtige oude westen en historsch Delfshaven. Lijn 10 rijdt van juni tot en met oktober. Je kunt op- en uitstappen waar je wilt. Wij stappen dus op bij de Spido en stappen uit bij Delfshaven. Onderweg kopen we een dagkaart bij de conducteur, reductietarief voor Ton en mij, 5 euro voor 65-plussers! Onderweg worden we gewezen op de vele kunstwerken verspreidt over Rotterdam, op de oude panden met "OMO" reclame of "De Gruyter" kruidenier en vele smeuige verhalen in plat Rotterdams van de conducteur en de trambestuurder.

delfshaven


Delfshaven
Lunchtijd! We lopen eerst door de haven en bewonderen de mooie oude panden en prachtige boten. Het weer is mooi en we besluiten om lekker buiten aan het water te lunchen. Na de lunch weer naar de tramhalte. We treffen het, weer het gezellige praatgraage team.

 

Volgende stop Oude Binnenweg
Want we gaan shoppen!
We lopen door de winkelstraten van het centrum van Rotterdam en lopen een kledingzaak binnen, die we niet kennen. Nu dus wel Vanilia. We worden fantastisch geholpen! De verkoopster is enthousiast, vriendelijk en zoekt allerlei broeken, jurken en blouses voor ons op en hangt ze in de paskamers , zodat we kunnen passen, heel veel passen en heel veel kopen. Ton zit met een watertje geduldig op de bank tot we klaar zijn. De pas van Simone werkt niet bij het afrekenen, dus lopen we naar een schoenenzaak waar Ton precies de Floris van Bommel schoenen vindt die hij wilde en Simone voor Kees en haarzelf schoenen scoort!
Gelukkig werkt haar pas hier wel!
Terug naar Vanilia maar eerst nog even naar de telofoonshop, want Simones telefoon werkt niet. Ton surft nog even met Samsung virtual reality bril.
Terug bij Vanilla werkt het systeem nog niet, maar we drinken gezellig een glaasje wijn.
Ton stelt voor om de auto te halen, want het in intussen al weer 6 uur en de tram rijdt niet meer.
We gaan naar een visrestaurant, in de beurt waar Simone naar school ging en haar moeder nu woont. Het restaurant "Vis op de Dijk" is voortreffelijk, het is er leuk, modern en druk. Het is goed dat Simone een tafel gereserveerd heeft. We eten alle drie een soort tong, met frietjes en salade. De vis was zo groot, dus geen toetje vandaag.
We brengen Simone nog even naar haar moeder, en rijden weer terug naar Bokrijk.