Open menu

Rondje Nederland: Den Haag – Rotterdam – Amstelveen – Purmerend

14-04-2015, vandaag gaan we naar Den Haag!

Met Henk hadden we afgesproken om elkaar nog even te ontmoeten voordat hij en Janneke weer vertrekken naar Thailand! Doen we dus! Samen met Simone, die we ophalen in Rotterdam, en Loes en Dick gaan we Den Haag onveilig maken!

We vertrekken uit Genk naar Rotterdam waar we Simone met haar moeder ontmoeten. We zijn vroeg, dus gaan we voor koffie naar een terras aan de rand van de mark. Natuurlijk lopen we nog even de markt op en scoren nog snel schoenen en een kistje limoenen.

Om een uur of twee zijn we op de plaats van bestemming. We brengen de koffertjes naar het Ibis hotel en rijden naar Henk en Jannekes appartement om de hoek, waar Henk een plaatsje voor onze auto heeft gereserveerd in zijn parkeergarage.

Wat is het ontzettend leuk om Janneke en Henk na zo'n lange tijd, hier in NL weer te zien. We worden hartelijk ontvangen en na bezichtiging van hun prachtige appartement zitten we al snel aan de bubbels!

Na nog meer bubbels en lekkere tappas, wordt Jannekes Ferrari voorgereden en lopen we de stad in. De dames gaan shoppen en de heren haringhappen en een biertje drinken.

We ontmoeten elkaar weer op een terras voor het Buitenhof. Na een drankje en nog eens een drankje, en intussen lekker genieten van het zonnetje, lopen we naar het Steakrestaurant, waar we nog maar een drankje nemen voordat we aanschuiven aan de gereserveerde tafel voor een uitstekende maaltijd met een heerlijke wijn.

Voor Loes en Dick is het intussen tijd om afscheid te nemen. Loes rijdt vanavond terug naar Tilburg, en wij gaan het Binnenhof "by night" bezichtigen. We zien het "Torentje" van Rutten, het Mauritshuis en de parlementsgebouwen. Het ziet er haast sprookjesachtig uit zo, 's avonds met verlichting en geen andere bezoekers! Mooi en rustgevend, zo'n plek midden in de stad! Door het Binnenhof lopen we naar de terrassen op Het Plein. Het is nog gezellig druk hier, al hebben we wel een verwarmingslamp nodig en natuurlijk flink wat alcohol om warm te blijven! Het is tenslotte geen Thailand niet waar!!

15-04-2015, van Den Haag naar Rotterdam

Na een goede nachtrust ontbijten we in een alleraardigst zaakje onderweg naar het volgende terras waar we na een grote koffie, afscheid nemen voor weer een lange periode van Henk en Janneke. Zij vertrekken voor een korte vakantie naar Spanje en daarna weer naar Thailand en wij gaan samen met Simone naar Rotterdam.

We hebben het H2otel geboekt aan de Wijnhaven in het Centrum van Rotterdam. Hoe leuk kan het zijn, slapen op het water, een parkeerplaats voor je auto, leuke kamer, bar, restaurant en alles op loopafstand! Het weer werkt mee, dus besluiten we om een rondvaart te maken met Spido door de haven. We lopen via het Zeevaartmuseum naar de Spido kopen een kaartje en stappen op de boot. In het zonnetje met een drankje krijgen we een indruk van deze bedrijvige wereldhaven met zijn scheepswerven en scheepsreparatiebedrijven, pijpenleggers , droogdokken en de overslag van miljoenen containers in het Botlekgebied. Genietend van de Rotterdamse Skyline zien we ook nog het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn het stoomschip Rotterdam en Hotel New York waar we later wat gaan drinken.

Na twee en een half uur op de boot lopen we naar de Witte de Withstraat waar de meeste galerie`s (die we zochten) zijn verdwenen en zijn omgebouwd tot restaurantjes. Het is druk, maar we ontdekken nog een tafeltje in het zonnetje en genieten van een Oostersgetinte lunch. We winkelen nog wat en gaan tevens opzoek naar een geldautomaat wat niet zo eenvoudig is. Uiteindelijk belanden we midden in het winkelcentrum van Rotterdam waar we geld uit te muur kunnen halen. Helaas waren we te moe om weer naar de rivier te lopen om met de watertaxi naar Hotel New York op het Noordeiland te gaan, maar met de gewone taxi kan het ook! De zon schijnt nog steeds dus ook hier is het weer gezellig druk. De mensen staan buiten in de rij om een plaatsje op het terras te bemachtigen voor een drankje na het werk. Wij gaan lekker binnen zitten!

Na een drankje is het al weer tijd om op te stappen en via de “Hoerenloper” naar het Thaise restaurant in Katendrecht te gaan waar Simone een tafel heeft gereserveerd. Gelukkig zitten we binnen want nu de zon onder is, koelt het al snel erg af. Het restaurant is echt Thais zoals wij het kennen, plastic schaaltjes en bordjes (wie en blaauw) en zelfs het bestek komt uit Thailand, de bekende wc-rol staat ook hier op tafel. Met de taxi gaan we weer terug naar H2otel en Simone naar haar moeder. We spreken af om morgen in de Markthal te gaan ontbijten.

16-04-2015, Rotterdam naar Amsterveen, Purmerend en weer terug naar Genk

Na een goede nachtrust op de boot staan we klaar om te vertrekken als Simone belt. Wegens familie omstandigheden kan ze vandaag niet meer van de partij zijn. Dus gaan we alleen verder. We leggen de koffertjes alvast in de auto in de parkeergarage en lopen naar de Markthal. We zijn vroeg, de hal is net open, we lopen wat rond en genieten van de vrolijke kleuren en prachtige levensmiddelen, kopen stroopwafels voor Ton`s vader, en gaan ontbijten in een van de restaurantjes. Dan terug naar de auto en op weg naar Amstelveen.

Het regent, we hebben de zon in Rotterdam gelaten. In Amstelveen is de eerste KIKO shop van NL geopend, dus gaan we even wat make-up inslaan, hoeven we niet meer naar Malaga of Strassbourgh. Oh ja, Internet kan natuurlijk ook! Op de hoek van het winkelcentrum ontdekken we het Cobra Museum. Daar gaan we natuurlijk even naar binnen als grote Cobra fans. De tentoonstelling viel een beetje tegen dat hebben we ook via de evaluatie vragen laten weten. Wat me wel weer verbaasd heeft , is dat je hier gewoon foto`s kunt maken. Snel nog een drankje en door naar Purmerend.

In Purmerend treffen we Ton`s vader aan, zonder gehoorapparaat, wat communicatie er niet bepaald makkelijker op maakt. Hij is nu compleet doof, we kunnen alleen via het opschrijven van vragen en antwoorden met elkaar communiceren. Lastig erg lastig. Na een kopje koffie en een glaasje fris vertrekken we dan ook wat vroeger dan gepland naar het Mexicaanse restaurant waar Margot een tafel voor ons heeft gereserveerd. Na een paar drankjes aan de bar komt de familie Tielen binnenvallen en genieten we van het eten de verhalen en elkaar. Het was weer gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

We stappen weer in de auto en rijden na een lange en vermoeiende, naar mooie dag weer terug naar Genk. Slapen in ons eigen bed! Lekker toch!